lauantai 4. elokuuta 2012

Lastenhuoneen sisustusta

Koruiluun tämä ei liity, mutta oli pakko esitellä, kun oli kokonaisuudessaan sen verran suuri homma. Lisäksi on aina mukavaa nähdä lasten ilmeet, kun he innostuvat jostain. :)


Hieman taustaa... Tuon parvisängyn olen tehnyt itse runsas pari vuotta sitten. Tyttöni oli silloin alle vuoden ja edessä oli lasten muutto samaan huoneeseen. Tarkoitus oli, että parvisängyn alaosa olisi alussa varastotila/maja. Laitoin parvisängyn alle alunperinkin siis verhokiskot, mutta siinä oli ihan yksivärinen ja yksittäinen verho. Sekasotkun sai siis verhon taakse piiloon. Nykyään nuorempi lapsista nukkuu jo jatkettavassa sängyssä, joka jäi esikoiselta ylimääräiseksi. Kun jatkettavan sängyn laittoi parvisängyn alle, yhdessä ne muistuttavat kerrossänkyä. Väritkin sopii yhteen, kun molemmat ovat kuultomaalattu valkoisiksi. Jatkettava sänky on parvisänkyä pienempi, joten alle jää vielä lelulaatikoillekin tilaa.

Parvisängyn pohja on korkeudella 120cm, mikä on valmiiden parvisänkyjen puolesta välistä. Osa kaupoista saatavista parvisängyistä on sellaisia alle metrin ja osa jotain 170cm. Noin viisivuotiaalle tuo korkeampi malli olisi ollut liian korkea. Matalamman alle ei olisi saanut toista sänkyä. Samoin kiinteiden vaatekaappien sekä patteriputkien sijainnin vuoksi mikään valmiina saatavilla oleva parvisänky ei olisi sopinut tilaan.

Siksipä tein sängyn siis itse liimapuulevystä ja "kakkosnelosesta". Maalailin sängyn osina takkahuoneessa tytön päiväunien aikana. Jokainen osa vaati vähintään kaksi kerrosta maalia. Tyttö ei hirveän pitkiä päikkäreitä nukkunut, joten kiirettä oli pidettävä. Enää en muista kuinka kauan maalaamisessa meni, mutta useamman päivän sitä tein.


Nyt uutena lisänä laitoin kattoon verhokiskon (ostos Ikeasta) sekä yhteensopivat verhot ylä- ja alakertaan (joiden kangas myös Ikeasta). Nyt molemmat verhot ovat kahdesta osasta, joten ne saa molemmille puolille sivuun. Samoin kun verhot ovat ylä- ja alakerrassa erilliset, molemmat voivat säätää omat verhonsa miten haluaa. Joskus tuntuu että niistä pienimmistä asioista lapset saa aikaan suurimmat riidat... :)


Eilen sain valmiiksi tuon yläsängyn verhot ja pojalla hyvin nukuttu yö takana. Olo oli kuulema kuin teltassa. :) Alakerran verhot sain ommeltua tänään, joten tytön mielipide on selvillä sitten huomenna. Molemmilla on oma yölamppunsa, joten ihan pimeää "teltassa" ei ole.


Yläkerran lamppu on sen verran kirkas, että siihen olin jo aiemmin lisännyt himmentimen. Alakerran lamppu on alunperinkin huomattavasti himmeämpi. Mukavasti se valo hohkaa tuolta verhon läpi, vaikka verho aika paksua kangasta onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...