tiistai 15. helmikuuta 2011

Lisää ensimmäisiä

Eli taas hieman vanhempaa tuotantoa, enemmän tai vähemmän. Ensimmäinen sormukseni, jonka tein vuoden alussa, tuli miehelleni. Kihla/vihkisormus kun on alkanut kiristää, niin tein hänelle hieman suuremman. Samoin siitä haluttiin leveämpi. Leveyttä sormukselle tuli 1 cm ja pinnassa on kuviointia pakotusvasaran pyöreällä päällä tehtynä. Kuva on otettu sen jälkeen kun sormusta on jo käytetty joten naarmuja on hieman...
Toisena on kuva ensimmäisestä ketjustani. Malli on piina eli Jens Pind ja se on tehty 1 mm paksuisesta hopealangasta. Ketjua tehdessä minulla ei ollut vielä sahauspuikkoja ja käytin langan veivaamiseen ihan normaalia sukkapuikkoa (suurin osa nykyisistä sahauspuikoistani on modifioituja sukkapuikkoja). Koska varsinaista sahauspuikkoa ei vielä ollut, jouduin sahatessa pitämään hopeaspiraalista tiukasti kiinni, kun se oli kiinnitettynä ruuvipenkkiin. Vaikka lenkkejä ketjuun ei hirveän monta tarvittukaan, sormenpäät olivat pitkään kipeät hopean puristamisesta. Sahauspuikon teko tulikin heti työn alle tuon jälkeen!
Ennen sahauspuikon tekoa sain samoista lenkeistä tehtyä vielä yhteensopivat korvikset, joista kuva tässä.
Alunperin korviksissa oli avomalliset koukut, mutta hävitettyäni heti toisen, vaihdoin tilalle suljettavan mallin. Kuvassa siis toinen on alkuperäinen ja toisen tein uudestaan hävinneen tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...