sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kummilusikka

Ristiäiset on nyt takana ja vauva sai nimensä. Varmistin nimen vielä muutamaa tuntia ennen ristiäisiä, joten sain lusikan kaiverruksineen täysin valmiiksi juhlaa varten. Tässä siis vihdoin kuva lusikasta.
Kuva on otettu ennen nimen punsselointia. Juotoksen raja ei näy etupuolelta, mutta takaa sen huomaa jos sitä osaa etsiä. Juotos on tehty juotoslangalla vain nurjalta puolelta niin monta kertaa että juotoshopea oli täyttänyt koko sauman oikealle puolelle asti. Asetin lusikan skamolex-tiilen päälle niin, että pystyin lämmittämään kynäjuottimen avulla juotoskohtaa alapuolelta samalla kun Microtorchilla sulatin juotoshopeaa sauman päällä. Filigraanikuvio on juotettu pastalla. Sauma on sydämen kohdalla niin, että saumoja on kaksi kapeampaa yhden leveän sijasta.

Lusikan kiillottaminen olikin sitten oma taiteenlajinsa. Koska se oli noinkin pitkä, se ei mahtunut kunnolla killotusrumpuun. Kun olin takonut lusikan muotoonsa se mahtui juuri ja juuri rumpuun poikittain. Näin sain kiillotettua lusikan molemmat päät, mutta keskiosa oli koko rummuttamisen ajan teräskuulien ulottumattomissa. Sen sain kiillotettua hammastahnalla ja farkkukankaalla telkkaria katsoessa. :)

Nyt jos tekisin lusikan uudelleen niin aikaa kuluisi varmaan puolet vähemmän. Opin tämän prosessin aikana niin paljon uusia asioita, että se oli kyllä vaivan arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...