sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Seinäkoriste

Tässä se suurempi projekti, joka oli käynnissä alkukeväästä lähtien. Ystäväni tilasi minulta seinäkoristeen tyttärensä seinälle. Muuton jäljiltä seinät olivat vielä liian paljaat ja tylsät. Siinä se meidän eteisaulan peilikaapin ovessa roikkui pidemmän aikaa puolivalmiina. Koska koristeen teossa kesti niin kauan, päätin antaa sen syntymäpäivälahjaksi. Joskus täytyy asettaa aikatavoitteita tai mikään ei valmistuisi... Tällä hetkellä luomus koristaa 9-vuotiaan tytön huoneen seinää :)


Seinäkoriste on solmittua verkkoa sarisilkkilangasta. Yksityiskohtina on enimmäkseen muovihelmiä, ettei painoa tule liikaa, mutta mukana on muutama lasihelmi ja metallihelmikin. Lisäilin mukaan vielä muutamia sulkia.



Lahja oli mieluinen ja kiinnitettiin heti seinään. Sattumalta päiväpeiton väri oli täysin sama kuin käyttämäni sarisilkkilanka. Seinäkoriste sopi huoneeseen siis täydellisesti :)

Kuvia kesältä

Tässä sekalainen postaus aiheista, mitä piti kesän aikana täällä kirjoitella. Sitten aika vain kului... Nyt pikakelaus osasta kesän tekemisistä :)

Tytöllä oli kesäkuussa synttärit ja siihen tuli pyöräytettyä kakku. Viime vuoden synttäreiksi tuli hankittua tuollainen kakkukoriste, joka on barbie-nuken yläosa. Vyötärön alapuolella on vain tikku, jonka avulla saa yläosan pysymään paikoillaan. Kakku on sitten barbien hame. Tyttö toivoi tänä vuonna keltaista hametta kakulle, ja sellaisen väristä marsipaania löytyi kaupasta valmiina. 


Isompaa askartelua tuli suoritettua terassilla. Hankimme vihdoin lasitetuksen terassille ja samalla tuli vähän sisustettua terassia uusiksi. Terassi on aika kapea, joten sopivaa pöytää ei löytynyt suoraan kaupasta. Päätin siis ottaa projektiksi pöydän teon...


Kuten kuvasta näkyy, pöytä on suhteellisen vankka. Tuuli ei sitä ainakaan heti veisi... :) Jalat on tehty ns. kakkos-nelosesta ja pöytäpinnan kehikko vieläkin leveämmästä puusta. Kannessa on vielä Ikeasta ostettu musta lasilevy, joka on yksinään tarkoitettu pöytälevyksi. Jalat ovat irti kansilevystä niin, että jalkoja voi "pyöräyttää" 90 astetta kyljelleen niin että pöytä on matalampi. Silloin pöytä toimisi sohvapöytänä. Voi olla tosin, että matalempana sitä ei tule käytettyä. Tuoleiksi hankin mustat polyrottinkituolit. Niiden lisäksi aiemmin hankin 2 polyrottinkinojatuolia. Kesäisin ne ovat etupihalla, mutta talvisin pidän niitä takaterassilla suojassa säältä. Siksi ajattelin, että sohvapöytäkorkeudesta voisi olla hyötyä. Saa nähdä sitten...

Yhdet korviksetkin on tullut tehtyä tässä kesän aikana.

Korvakorut nro 22

Kesällä tuli käytyä iltatorilla korumyynnin merkeissä. Aiemmin olin tehnyt vastaavat korvakorut kuparista ja joku kyselikin, että olisikohan vastaavia hopean värisinä. Sellaiset sitten teinkin ja aika hienosti tuo turkoosi väri sopii hopeankin kanssa.

Sain valmiiksi muutama päivä sitten yhden projektin, josta laitan kuvia pian. Täytyy vain purkaa kuvat kamerasta. Miksi se tuntuukin olevan aina niin hankala homma...

torstai 3. lokakuuta 2013

Minecraft pipo!

Vähän muuta käsityötä välillä. Näin kylmien säiden tullessa tulee tarve pipoille. Poikani pitää Minecraft pelistä ja ajattelin tehdä tunnelmaan sopivan pipon. Pipossa on pelin creeper hahmon kasvot ja muutenkin hahmon värimaailmaa. Pojalla oli ennestään saman tyylinen täysmusta pipo. Lunttasin siitä hieman vinkkiä, miten tuo lippa tehdään. Kesken pipon teon, mallipipo katosi markkinareissulla. Loppupipo pitikin sitten tehdä kiireessä ilman mallia. Loppujen lopuksi pipon tekoon meni 4 päivää ja sain kuin sainkin sen valmiiksi kouluun maanantaiksi hävinneen tilalle.


Creeperin kasvoista tuli suunniteltua isompi joten jouduin ottamaan sen mukaan kavennuksiin, mutta ihan hyvä siitä silti tuli. Niskapuolelle tuli vielä pojan nimi mustalla langalla kuvioituna. Koska pipossa on käytetty useampaa väriä, niin taustapuolella on aika paljon langanpätkiä ja lankajuoksuja. Pipo on siis vuorattu trikookankaalla.


Piposta tuli mukavan värikäs ja mieleinen. Toivottavasti pysyy paremmin tallessa kuin edellinen pipo... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...