keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lisää sormuksia

Otin töihin mukaan vähän aikaa sitten tekemäni hopeasormuksen onyx kivellä. Tämä poiki heti tilauksen työkaveriltani. Sormuksesta haluttiin muuten samanlainen mutta hieman kapeampi.
Tein sormuksen hieman eri tekniikalla, koska 6 mm onyx on istutuksineen leveämpi kuin itse sormus. Tässä sormuksessa sauma on kiven takana ja istutuksen takana oleva hopealevy on osa sormuksen runkoa. Tätä samaa tekniikkaa aion käyttää toisessa tilaussormuksessa, johon tulee 13x18 mm malakiitti. Sen teon aloitan kunhan kivi tulee postiluukkuun. Tilasin sen juuri tänään muutaman muun kapussin mukana.

Kastesormus ja Helmiplaneetta haaste nro 3

Eräs tuttuni odottaa vauvaa, jonka sukupuolesta ei ole vielä tietoa. Ajattelin tehdä itse kastesormuksen, jonka todennäköisesti annan jo silloin kun näen vauvan ensi kertaa. Ehkä teen jotain muuta sitten kastelahjaksi. Täytyy siis varautua sekä tyttöön että poikaan, joten teen kaksi eri versiota. Aloitin ensin pinkistä sormuksesta, mutta zirkonia tuli istutettua liian syvälle (kuvan lisään ehkä myöhemmin). Sininen onnistuikin sitten jo paremmin ja tässä kuva.
Materiaaleina on 1,5 mm puolipyöreä hopealanka ja 4 mm vaaleansininen (Aqua) synteettinen viistehiottu zirkonia. Hopealanka on molemmista päistä sahattu kahtia vajaan sentin matkalta ja näistä muodostuu kruunun kynnet. Väliin on juotettu pieni hopearengas jolla zirkonia "lepää". Tällä vaaleansinisellä luomuksella osallistun Helmiplaneetan kolmanteen haasteeseen.

Niin ja tässä siis syy miksi perustin blogini juuri nyt enkä vasta myöhemmin keväällä. Helmiplaneetan haaste vaikutti niin kiinnostavalta että oli pakko osallistua. :)

tiistai 18. tammikuuta 2011

Ensimmäinen sormusistutus

Tilasin kankurin aitasta hopealevyä sormusten tekoon ja istutuksia varten. Tässä kuva ensimmäisestä sormuksesta.
Kiillotuksen kanssa oli alussa ongelmia kunnes tajusin että käytin kiillotusrumpua liian vähän aikaa. Vasta 2-3 tunnin kohdalla alkoi hopea kiiltää. Sormuksen runkona on käytetty 0,8 millistä hopealevyä, istutuksessa on käytetty 0,5 millistä hopealevyä ja kivenä on 6 millinen onyx kapussi. Ongelmia aiheutti vielä butaanin loppuminen kesken juotoksen, mutta kyllä tuosta ihan kelpo sormus tuli omaan käyttöön.

Ensimmäinen postaus

Tervetuloa ninikorut blogiin! Aloitin koruharrastukseni jo reilu vuosi sitten ja olen tähän asti seuraillut vain muiden korublogeja. Nyt päätin perustaa omani jos vaikka joku saisi inspiraatiota minun tekeleistä. En ole käynyt korukursseilla vaan olen opetellut kaiken netin välityksellä. Erittäin suuri apu minulle on ollut Helmetin foorumi vaikka en vielä ole itse sinne rekisteröitynyt. Ehkä tässä lähitulevaisuudessa sitten...

Aion esitellä myös jotain koruja mitä olen tässä vuoden blogittomana aikana saanut aikaan. Niitä hieman myöhemmin siis. Ensimmäiseksi aloitan uusimmista tekeleistäni kunhan saan kuvat purettua kamerasta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...